Дата на важење: 22 Септември 2023 година

1. Вовед

Добредојдовте на веб-страницата на Здрави Стапала. Оваа политика за приватност има за цел да го објасни начинот на кој ги собираме, користиме, чуваме и заштитуваме вашите лични податоци, како и вашите права во врска со тие податоци. Оваа политика се однесува на корисниците кои користат нашите услуги во Република Македонија.

2. Информации за контролорот на податоци

Здрави Стапала е контролор на вашите лични податоци и се наоѓа на следнава адреса: Младинска 277, 2400 Струмица. Телефон: +389 72 229 299. Емаил: info@zdravistapala.mk.

3. Собирање на податоци

Нашиот веб-сајт може да ги собере следниве видови на лични податоци од корисниците:

– Име и презиме

– Адреса

– Е-пошта

– Телефонски број

– Други податоци поврзани со вашата нарачка или користење на нашите услуги.

4. Цели на обработката на податоци

Вашите лични податоци ќе се обработуваат за следниве цели:

– За обработка на нарачки и испорака на производи.

– За обезбедување на квалитет на нашите услуги и поддршка на клиенти.

– За справување со вашите прашања.

– За подобрување на нашиот веб-сајт и приспособување на содржината според вашите потреби.

– За промоција и маркетинг на нашите производи и услуги, ако сте дале согласност за истото.

5. Правна основа за обработка на податоци

Обработката на вашите лични податоци се врши врз основа на следниве правни основи:

– Кога обработката е неопходна за извршување на договор или како помош пред потпишување на договор.

– Кога обработката е неопходна за исполнување на законски обврски на Здрави Стапала.

– Кога сте дале вашата согласност за обработка на податоци за одредени цели.

– Кога обработката е потребна за законски или легитимни интереси на Здрави Стапала.

6. Делење на податоци

Здрави Стапала може да ги споделува вашите лични податоци со следните трети страни:

– Платежни процесори за обработка на плаќања.

– Превозници и курирски услуги за испорака на производи.

– Други дополнителни услуги и партнери неопходни за извршување на вашите нарачки.

7. Безбедност на податоците

Здрави Стапала ги зема сериозно безбедноста на вашите податоци и применува технички и организациски мерки за обезбедување на истите.

8. Права на корисниците

Според македонските закони за заштита на податоци, имате следни права во врска со вашите лични податоци:

– Право на пристап до податоците.

– Право на исправка на неточни податоци.

– Право на бришење на податоците (под определени услови).

– Право на ограничување на обработката на податоците (под определени услови).

– Право на пренос на податоците (под определени услови).

10. Зачувување на податоци

Здрави Стапала ќе ги зачува вашите лични податоци само додека е потребно за исполнување на целите за кои беа собрани, согласно применивите закони за заштита на податоци.

11. Колачиња и следење

Нашата веб-страница може да користи колачиња и слични технологии за подобрување на вашето корисничко искуство.

12. Контакт информации

Ако имате било какви прашања или барања поврзани со вашата приватност или оваа политика, контактирајте не на следната адреса: Младинска 277, 2400 Струмица. Телефон: +389 72 229 299. Емаил: info@zdravistapala.mk.

13. Промени на Политиката

Здрави Стапала може да ги обнови или изменува условите на оваа Политика за приватност. Сите промени ќе бидат објавени на нашата веб-страница, и се препорачува редовно да ја следите Политиката за приватност за најновите информации. Оваа Политика за приватност е на сила од 22 Септември 2023 година.