За деца без деформитети!

Бесплатна достава над 3000 денари.

Водич за големина на обувки

1.Секогаш правете мерење на двете стапала, бидејќи стапалата можат да бидат со различна должина и ширина.

  • Измерете ги стапалата попладне, бидејќи во текот на денот ќе станат пошироки и подолги.
  • Вашето дете треба да стои наместо да седи за време на мерењата, бидејќи тоа влијае на големината на неговите стапала.

2.Направете ги мерењата по посочените чекори: А, В, С.

3. На измерената должина од стапалото додадете од 0.8 до 1.4 сантиметри да има простор за стапалото да расте слободно.

4. Најдете ја соодветната големина во табелата подолу.

  • Доколку сакате да нарачате од моделите кои започнуваат на ELF најдете која големина одговара од ELF табелата.
  • Доколку сакате да нарачате од моделите кои започнуваат на CROSS најдете која големина одговара од CROSS табелата.

Повторете ги мерењата на секои два месеци – затоа што стапалата на децата растат неверојатно брзо!

Кошничка0
Нема производи во кошничката!
Продолжи со купување

Добиј бесплатна достава со сметка над 3000 денари.
Цената за достава се одбива при наплатата.